AZO

Over AZO

AZO opgericht in 1949, is een expert in de fysieke grondstofanalyse, engineering, procestechniek, installatiebouw, regeltechniek en automatisering. Dit alles ten behoeve van de logistiek en proces van grondstoffen in de voedings-, farmaceutische-, cosmetische-, chemische- en kunststofindustrie.

De AZO-groep is een van ’s werelds meest ervaren bedrijven als het gaat om de automatische verwerking van droge grondstoffen. Meer dan 1.000 medewerkers, gepassioneerd in hun werk, met een uitgebreide kennis en ervaring.

Vlogman werkt sinds 2016 samen met AZO in projecten waarin specifieke vraagstukken spelen omtrent de handling van vloeistoffen.

Project Plastchem Hardenberg

In de fabriek van Plastchem hoogwaardige PVC compounds ontwikkeld en geproducerd. De compounds in de vorm van granulaat of poeder vormen de basis voor oneindig veel PVC-toepassingen.

De harde PVC compounds vinden hun toepassing in o.a. raam-, gevel- en vloerbekleding, vloeren, dakgoten, tuinlamellen en buizen.

De zachte meer flexibele PVC compounds zijn voor de productie van kabelisolatie, kabelmantels, slangen en profielen.

Project Plalloy MTD te Kerkrade.

Het gedoseerd toevoegen van een fire retardant aan het proces in de extruders in de productie afdeling.

Tank, leidingwerk, pompen en appendages zij getraced en geïsoleerd op 60 graden C.

Project DL Chemicals Waregem België.

Opslag grondstoffen (polymeer en additieven) en doseerinstallaties ten behoeve van kitproductie. De te verpompen polymeren hebben een viscositeit van 80.000 mPa.s.

Levering grondstoftanks van 200.000 liter, diameter 4 meter en hoogte van 14 meter. Leidingwerk DN200, DN150 en DN125.