Mengen, vloeistoffen en droge stoffen

De fabricage en assemblage van kitproducten is een separate expertise binnen de verfindustrie. Met name de hoge viscositeit van de vloeistoffen vraagt een specifiek ontwerp van de procesinstallaties.

Kit kent een brede toepassing, denk aan de gehele bouwkolom en de auto-, spoorweg- en luchtvaartindustrie, maar ook aan markten die zich bezig houden met het fabriceren van verpakkingsmateriaal, tapes, labels, elastische lamineringen en schoeisel.

Kunststof industrie

Onder de kunststof verwerkende bedrijven vallen bedrijven die kunststof spuitgieten, extruderen, thermovormen, blazen en schuimen. Daarnaast betreft het producenten van kunststofcomposiet, recyclingbedrijven en bedrijven in de rubber-, lijm- en kitindustrie.

De belangrijkste activiteiten van Vlogman zijn de vloeistof procesinstallaties voor het verwerken van rubber, thermoplastische kunststof en polyesterhars of het wegen of mengen van rubbercompounds. Daarnaast zijn er nog de installaties voor het reinigen, lijmen, coaten en mechanisch bewerken van rubber en kunststof.

Oplosmiddelen

Het gebruik van oplosmiddelen kent meerdere markten zoals de verfindustrie, vernissen, lijm en de kitindustrie maar ook de metaal bewerkingindustrie. Vlogman is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van installaties in een Atex omgeving. Daarbij heeft Vlogman veel ervaring in het realiseren van emissie vrije omgevingen.

Bedrijfs- en proceswater installaties

Voor veel industrieën is de beschikbaarheid en de kwaliteit van hun bedrijfs en/of proceswater van essentieel belang voor hun productie proces.

Veelal is er ook de behoefte om gaandeweg het proces andere grondstoffen toe te voegen aan het productie proces in zowel statische mengers of mengtanks met roerwerken.

De meeste procesinstallaties worden standaard voorzien van CIP installaties en in sommige gevallen van bacteriologische ontsmettingssystemen.

Afvalwater installaties

Voor het verwerken van industrieel afvalwater ontwerpt en installeert Vlogman de water transport en behandeling installaties.