CPM CHUGOKU Heijningen Noord Brabant

Over CPM CHUGOKU Heijningen Noord Brabant

Chugoku Marine Paints (CMP) is opgericht in 1917. CMP ontwikkelt en produceert unieke scheepsverven met zeer specifieke eigenschappen (anti-fouling) waarmee zij de wereldmarkt bedienen. De kwaliteit van de producten is de basis om hun positie in de wereldmarkt te behouden.

In 2016 heeft CMP een nieuwe fabriek gebouwd met een productie capaciteit van 1000 ton verf per maand. Vlogman heeft voor de bouw van deze productie locatie de opdracht gekregen voor het ontwerpen en installeren van het vloeistoffen transportsysteem. Dit netwerk van leidingen en doseersystemen tussen de grondstoffen tanks en de mengers diende gerealiseerd te worden binnen de bouwperiode van 1 jaar.

Samen met AZO België, die verantwoordelijk was voor droge stoffen handling en de besturing van de proces installatie is er een state of the art productie locatie gerealiseerd die zorg draagt voor een constante productiekwaliteit.

Bij het ontwerp zijn hoge eisen gesteld om te komen tot een emissie vrije productie omgeving om een gezond en prettig werkklimaat te creëren voor de medewerkers. Dit is o.a. gerealiseerd door dampretourleiding bij de vrachtwagenvulstations, koolstof filters in de luchtbehandeling en stikstofdekens in de verfmengtanks. Met deze uitzonderlijke maatregelen heeft Chugoku een fabriek voor de toekomst gerealiseerd.